Getty Images
Tajine-gerechten zijn vaak heel gezond. Dit komt doordat de ingrediënten in hun eigen vocht garen, waardoor je weinig tot geen vet hoeft toe te voegen. Heb je geen tajine, gebruik dan een braadpan met een deksel.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
25 minuten + 45 minuten wachttijd
Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels ras el hanout
- 4 kippendijen (met bot en zonder vel)
- 1 ui, in halve ringen
- 4 centimeter gember, geschild en in stukken
- 3 teentjes knoflook (met schil)
- 2 rode puntpaprika’s, in stukken
- 20 gram naturel amandelen (met vlies)
- 4 dadels
- ½ ingemaakte citroen, in reepjes
- 50 gram ontpitte olijven
Bereiding
- Meng 1 eetlepel olijfolie met de kaneel, ras el hanout, zout en peper.
- Wrijf de kippendijen royaal in met dit specerijenmengsel.
- Verhit 1 theelepel olijfolie in de tajine (of een braadpan) en braad de kip op matig vuur rondom lichtbruin.
- Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak 3 minuten mee.
- Schenk zoveel water in de tajine dat de kip net onder staat.
- Breng aan de kook, zet het deksel erop en laat op laag vuur ongeveer 35 minuten zachtjes garen.
- Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en bak hierin de paprika 5 minuten.
- Maak op smaak met zout en peper.
- Veeg de pan schoon en bak de amandelen goudbruin. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.
- Voeg de dadels, citroen en olijven toe en laat deze ongeveer 10 minuten meestoven.
- Haal dan de tajine van het vuur en meng de paprika en amandelen door het gerecht.
- Lekker met gestoomde groente of een simpele salade.
Dit recept is afkomstig uit Van tajine tot havermout.