Getty Images
Genieten van de Spaanse keuken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 Spaanse peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 (tros)tomaten
- ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 200 gram gare mosselen
- 5 takjes peterselie
- geraspte sinaasappelschil
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
- Was de peper en verwijder het grootste deel van de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
- Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui, de knoflook en de kurkuma.
- Voeg de doperwtjes en eventueel wat water toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
- Meng dit met de tomatenblokjes, de mosselen en de ringetjes peper door de rijst.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de salade op smaak met de peterselie, geraspte sinaasappelschil en peper.
Mosselen over?
Bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar. Bewaar mosselen in glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram