Spaanse rijstsalade met mosselen en erwtjes

Getty Images

Genieten van de Spaanse keuken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 Spaanse peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 (tros)tomaten
  • ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 200 gram gare mosselen
  • 5 takjes peterselie
  • geraspte sinaasappelschil

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Was de peper en verwijder het grootste deel van de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
  3. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
  4. Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui, de knoflook en de kurkuma.
  5. Voeg de doperwtjes en eventueel wat water toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
  6. Meng dit met de tomatenblokjes, de mosselen en de ringetjes peper door de rijst.
  7. Was de peterselie en knip het klein.
  8. Maak de salade op smaak met de peterselie, geraspte sinaasappelschil en peper.

Mosselen over?

Bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar. Bewaar mosselen in glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Voedingswaarden

Energie 
595kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur