Snelle Stroganoff

Getty Images

Genieten maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of reepjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel kookroom

Bereiding

  1. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de uien 5 minuten zacht.
  4. Bak de vegetarische reepjes een paar minuten mee.
  5. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak ze kort mee.
  6. Roer er het paprikapoeder en de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee.
  7. Giet er 200 ml water bij en breng dit aan de kook.
  8. Laat de Stroganoff een paar minuten pruttelen.
  9. Roer er de kookroom door en maak de Stroganoff op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met witte koolsalade en volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
280kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur