Getty Images
Een heerlijk vegagerecht met ras el hanout als smaakmaker.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels ras el hanout
- 100 gram zilvervliesrijst
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 250 gram broccoli
- 1 aubergine
- 3 tomaten
- 1 blik of pot kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht.
- Bak de tomatenpuree en 1 theelepel ras el hanout kort mee.
- Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn.
- Schenk er 250 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Maak de groente schoon.
- Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes.
- Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukjes.
- Bak de blokjes aubergine met de rest van de ras el hanout in de andere lepel olie zacht.
- Voeg de broccoli en de tomaten toe met een paar lepels water en stoof de groente net gaar.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum