Lisa Dorsman
Gezondere pizza’s zijn al in veelvoud te verkrijgen in supermarkten, maar vaak ontbreken daar de vezels in. Bij deze variant heb je dat probleem natuurlijk niet. Het kikkererwtenmeel geeft de bodem ook nog eens een fijne, nootachtige smaak.
Aantal personen
1
Bereidingsduur
25
Ingrediënten
- 80 gram kikkererwtenmeel
- ½ theelepel rozemarijn
- 150 milliliter water
- 1 theelepel olijfolie
- Toppings naar keuze
Bereiding
- Doe het kikkererwtenmeel met de rozemarijn in een kom. Giet het water er scheutje voor scheutje bij terwijl je roert met een garde. Wanneer al het water in het beslag zit, laat je het 5 minuten staan.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak het op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten of tot het beslag hard is geworden. Keer de pizzabodem om en bak nog eens 5 minuten.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Beleg de pizzabodem met toppings naar keuze, bijvoorbeeld tomaten(saus), groente, kaas en/of verse kruiden. Bak de pizza 5 minuten af in de oven.
Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman.
Voedingswaarden
Energie
365kcal
Eiwit
12 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
13 gram
Vet
11 gram
Verzadigd vet
1 gram