Getty Images
Geniet van deze fijne smaakcombinatie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram linzen
- 1 laurierblad
- 3 kruidnagels
- 500 gram prei
- 1 vleestomaat
- 50 gram verse geitenkaas
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Was de linzen in een zeef.
- Kook de linzen met het laurierblad en de kruidnagels in 20-30 minuten gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in schuine stukken van ± 5 cm.
- Kook de prei in een bodempje water net gaar.
- Ontvel de vleestomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Doe de prei met de tomaat in een ovenvaste schaal.
- Meng de geitenkaas met de yoghurt en verdeel dit over de groente.
- Laat de kaas onder de grill lichtbruin kleuren.
- Neem het laurierblad uit de linzen en meng de olie erdoor. Geef de linzen bij de prei.
Ingrediënten over?
Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram