Getty Images
De smaak van deze hartverwarmende soep maak je extra stevig door de paprika eerst even te grillen. De topping van ei maakt het paprika-tomatensoepje helemaal af.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 4-5 tomaten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel paprikapoeder
- mespunt chilipoeder
- 1 flinke aardappel
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
- 4 eieren
- 1 flinke teen knoflook
- 4 grof volkoren boterhammen
Bereiding
- Verwarm een grillpan. Snijd de paprika's door en laat de helften donker kleuren. Laat de paprika’s afgedekt in een grote kom afkoelen.
- Trek het vel van de paprika’s. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Was de tomaten en snijd ze klein.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui met het paprikapoeder en het chilipoeder in de hete olie glazig.
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Doe de blokjes aardappel, de stukken paprika, de tomaat, 200 ml water en het stukje bouillontablet bij de ui.
- Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
- Kook de eieren hard.
- Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
- Rooster het brood licht en snijd het in repen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad. Laat de soep weer heet worden.
- Pel de eieren en hak ze klein.
- Schep wat gehakt ei op de soep en geef het brood erbij.
Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1800 milligram