Getty Images
Zo makkelijk kan het zijn.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 4 eetlepels azijn
- 2 takjes peterselie
- 300 gram brocolli
- 1 teentje knoflook
- 1 bos radijs
- 200 gram kerstomaatjes
- 2 bosuitjes
- 150 gram gerookte zalm
Bereiding
- Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten net gaar en laat ze iets afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes.
- Maak een sausje van de olie, de azijn, peper en de fijngeknipte peterselie. Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in kleine roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Snijd de knoflook klein.
- Kook de broccoli in weinig water net gaar.
- Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Warm de knoflook kort mee. Laat de broccoli afkoelen.
- Maak de andere groente schoon. Snijd de radijs in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de bosuitjes in ringen.
- Meng de ringen ui door de aardappelsalade en schep dit op een grote schaal.
- Garneer de salade met de broccoli, de radijs, de tomaatjes en reepjes gerookte zalm.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.
Ingrediënten over?
Gerookte vis:
Gerookte vis kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gerookte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte vis nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte vis.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2600 milligram
Bron
- Voedingscentrum