Kiwitaartje

Getty Images

Altijd een feestje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kiwi's
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels roomkaas light, 8% vet
  • 2 kleine volkoren eierkoeken

Bereiding

  1. Schil de kiwi’s en snijd 1½ kiwi in dunne plakjes.
  2. Pureer de overgebleven halve kiwi met een vork en meng de puree met de suiker door de roomkaas.
  3. Besmeer de eierkoeken met het mengsel en schik de plakjes kiwi er op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht groentepilaf met hamlapje

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich, plakjes augurk of verse kruiden.

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur