Gemarineerde varkensfiletlapjes

Getty Images

Aan de tuintafel

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels olie
  • 4 dunne varkensfiletlapjes

Bereiding

  1. Roer het chilipoeder en het paprikapoeder door het sinaasappelsap en roer er 1 eetlepel van de olie door. 
  2. Bestrijk hiermee de lapjes vlees. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  3. Bestrijk de lapjes met de rest van de olie en rooster ze aan beide kanten op de barbecue in ca. 4 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met een groentepakketje en gevuld stokbrood.
 
Hiervoor heb je nodig:
Groentepakketjes 
Gevuld stokbrood

Voedingswaarden

Energie 
380kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1440 milligram
Auteur