Gebakken appel

Getty Images

Herfstdessert

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine appels
  • Citroensap
  • 1 theelepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels suiker
  • Kaneel
  • 4 halve walnoten
  • 100 ml magere bulgaarse yoghurt

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Druppel er wat citroensap over.
  3. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de plakjes appel zacht. Strooi er de suiker en wat kaneel over.
  4. Hak de walnoten grof en bak ze even mee.
  5. Verdeel de warme of koude appels over 2 bordjes en serveer de yoghurt er bij.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum