Getty Images
Herfstdessert
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 kleine appels
- Citroensap
- 1 theelepel vloeibare margarine
- 2 theelepels suiker
- Kaneel
- 4 halve walnoten
- 100 ml magere bulgaarse yoghurt
Bereiding
- Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.
- Druppel er wat citroensap over.
- Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de plakjes appel zacht. Strooi er de suiker en wat kaneel over.
- Hak de walnoten grof en bak ze even mee.
- Verdeel de warme of koude appels over 2 bordjes en serveer de yoghurt er bij.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
2 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum