Getty Images
De appel in deze cake zorgt voor een frisse noot. En de ronde springvorm maakt je cake nog feestelijker.
Aantal personen
8
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Springvorm van 20 cm doorsnee
- ½ citroen
- 2 appels
- 120 gram suiker
- 4 eetlepels vloeibare margarine
- 3 eieren
- 120 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel basterdsuiker
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
- Rasp het buitenste deel van de citroen af en pers de citroen uit.
- Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
- Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat van de suiker over. Bestrijk een kleine springvorm dun met wat margarine.
- Klop de rest van de margarine met de helft van de suiker zacht.
- Splits de eieren en klop de eierdooiers door het margarinemengsel.
- Voeg wat zout, de geraspte citroenschil en de rest van het citroensap toe. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooie pieken kan vormen.
- Meng de helft door het margarinemengsel en schep dan luchtig de rest erdoor.
- Zeef de bloem met het bakpoeder er over en spatel dit er door.
- Schep het beslag in de vorm en steek de appelpartjes er in.
- Strooi de basterdsuiker er over en bak de cake in ± 45 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.
- Laat de cake op een rooster afkoelen en snijd hem in puntjes. Eet de cake lauw of koud.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
1 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
100 milligram