Met krab gevulde forel

Makkelijker dan je denkt

Getty Images

Lekker eten zonder je druk te hoeven maken over je gewicht. Dat zou fijn zijn! Mager vlees, rode sauzen, zelfgemaakte sausjes van magere yoghurt: er zijn keuzes genoeg om ook gezonde en feestelijke maaltijden op tafel te zetten. Deze met krab gevulde forel bijvoorbeeld.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 4 forellen (schoongemaakt door de visboer)
  • 1 citroen
  • 1 glas droge witte wijn
  • pittige mosterd
  • zout en peper
  • boter om in te vetten
  • Vulling
  • 1 blikje krab (200 gram)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 20 gram zachte boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • handje verse dille, fijngehakt
  • 2 eetlepels paneermeel/broodkruim
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar tot een smeuïge massa. Bestrooi het binnenste van de forellen met zout en peper. Besprenkel met wat vers citroensap en wrijf in met mosterd. Vul elke holte op met ¼ deel van de vulling.

Vet de bodem van een braadslee goed in met boter. Leg de forellen er naast elkaar in, met de vulling naar beneden. Giet de witte wijn erbij en bak in ca. 20 minuten gaar in de oven.

Serveren

Schep de vissen voorzichtig over op 4 grote platte borden. Lekker met wortelen en gepofte aardappel!

Auteur