Recepten van ver zijn lekker
Getty Images
Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Deze Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten en champignons staat zo op tafel. Lekker als je eens een dagje vegetarisch eten wilt.
Ingrediënten
- 400 gram champignons
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 (rode) uien, in ringen
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 3 tomaten, in partjes
- 2 eetlepels chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 blik (400 gram) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- ½ zakje (à 15 gram) verse peterselie
- 300 gram couscous
Bereiding
In braadplan olie verhitten. Gesneden champgnons, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout erdoor scheppen. Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 minuten zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen. Kikkererwten door groenten scheppen en 10 minuten zachtjes meestoven. Bereid de couscous zoals op de verpakking. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erover strooien. Serveren met couscous.