Groene linzen met tofu

Lekker vegetarisch

Getty Images

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Deze groene linzenschotel met tofu staat in een mum van een tijd op tafel. Lekker, gezond en vegetarisch.

Ingrediënten

  • 300 gram groene linzen
  • 200 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 1 soeplepel wijnazijn
  • 1 bosje bieslook
  • 1 rode ui
  • laurierbladeren
  • tijm
  • peterselie
  • zout en peper

Bereiding

De linzen samen met het bouquet garni (dit is laurier, tijm en peterselie) in 30 minuten gaar koken in ruim gezouten water. De gerookte tofu in dobbelsteentjes snijden en even bakken. In een kommetje een vinaigrette maken met de notenolie en azijn, peper en zout. Dit over de afgekoelde linzen gieten en met bieslook bestrooien. Tot slot de gerookte tofu over het mengsel strooien.

Auteur