Aardappelgoulash

Getty Images

Dit makkelijke recept is zo klaar en heerlijk voor in de winter!

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 800 gram zuurkool
  • 2 preien
  • 1 bakje champignons
  • 2 el olijfolie
  • 600 gram krieltjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepel kummel

Bereiding

  • Zet de zuurkool op met water en laat in ongeveer 15 minuten gaar worden. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de prei. Voeg de champignons toe en voeg ook de krieltjes erbij. Bak het geheel een paar minuten.
  • Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes met het sap, de kummel en laurier toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Serveer het aardappelmengsel met de zuurkool.

Tip: Door de goulash merk je niet eens dat er geen vlees in zit, maar als je er toch iets van vlees bij wilt eten zijn magere spekreepjes heel geschikt.

 

Voedingswaarden

Energie 
347kcal
Auteur