Havermout houdt de honger in toom, is lief voor de lijn en bevat van nature geen gluten. Daarbij kun je er eindeloos mee variëren en staat het vaak snel op tafel. Zoals bijvoorbeeld deze haverrepen!
Ingrediënten
- 170 g dadels
- 60 g noten
- Handje rozijnen
- 1 à 2 el gedroogde cranberry's
- 150 g havermout
- 40 g honing
- 2 el olijfolie
- 2 el water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en pureer ze met het water tot een gladde, plakkerige massa. Hak de noten grof. Wel de rozijnen in een beetje water en snijd ze - samen met de cranberry's - fijn. Voeg alles met de havermout toe aan de dadelpasta en kneed dit mengsel goed. Verwarm de honing kort en voeg deze dan samen met de olie toe aan de rest van de ingrediënten. Meng dit weer goed. Neem een rechthoekige of vierkante ovenschaal en bekleed deze met bakpapier. Schep het havermoutmengsel erin en druk goed aan. Bak de haverrepen in ongeveer 25 tot 30 minuten af. Laat het iets afkoelen en snijd de koek in repen van ongeveer 2 centimeter. Buiten de koelkast zijn deze repen zo'n 4 dagen te bewaren.
Tip
Vervang de dadels voor de variatie ook eens door banaan. Dan heb je ook minder honing nodig om te zoeten.