Citrusfruit schillen: van sinaasappel tot citroen
Wil jij een sinaasappel, minneola, mandarijn of citroen dik geschild hebben? Bijvoorbeeld voor een salade? Zo pak je het aan.
Bereiding
Eerst verwijder je met een scherp mes de boven- en onderkant van de vrucht. Zet de vrucht rechtop op een snijplank. Doordat de vrucht rechtop staat en de bovenkant weg is, kun je goed zien hoe dik de schil is. Snij nu de schil in banen van boven naar beneden weg waarbij je de gekleurde schil en ook het witte deel van de schil meeneemt. Het is leuk voor een salade om de vrucht dan in plakjes te snijden.
Vrucht zonder vliesjes
Wil je de vrucht helemaal zonder vliesjes? Neem de dik geschilde vrucht in je hand. Je ziet de witte lijnen lopen die laten zien waar de partjes liggen. Snij met het scherpe mes langs deze lijnen zodat de partjes loskomen. Je kunt ze nu tussen de vliesjes uit halen.
Dit is een tip van PuurGezond.