Getty Images
Een lekkere variatie op de traditionele hummus van kikkererwten. Dip er groente in of doe het op een toastje.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
10 minuten
Ingrediënten
- 1 pot witte bonen (400 gram)
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels venkelzaad
- Verse bieslook
- Peper
- Zout
Bereiding
Doe de bonen in een vergiet, laat ze uitlekken en spoel ze goed af. Pers de citroen uit. Doe alle ingrediënten behalve peper, zout en bieslook in de keukenmachine en maal fijn tot het een gladde pasta is. Voeg naar smaak peper en zout toe en garneer met de verse, fijngesnipperde bieslook.
Wil je deze hummus iets pittiger maken? Vervang de venkel dan eens voor twee eetlepels komijnzaad en voeg een teen knoflook en een handje verse koriander toe.