Getty Images
Voeg vlak voordat het de oven ingaat de rozijnen en de gehakte walnoten toe.
Bereidingsduur
50-55 minuten
Ingrediënten
- 130 gram havermout
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 handje rozijnen
- 1 handje walnoten (fijngehakt)
- 1 theelepel vanille (poeder of aroma)
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel bakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet alvast een bakblik in.
- Doe de bananen samen met de eieren en de havermout in een keukenmachine en voeg daar het kaneel, de vanille en het bakpoeder bij. Meng dit tot een glad beslag.
- Giet het mengsel in het bakblik.
- Voeg vlak voordat het de oven ingaat de rozijnen en de gehakte walnoten toe (anders zakken ze naar de bodem) en bak het brood in ongeveer 40-45 minuten goudbruin.
Tip
Wil je het brood iets smeuïger maken? Voeg dan 2 eetlepels melk toe.