Getty Images
In plaats van chocolade, kun je natuurlijk ook cacaonibs gebruiken.
Bereidingsduur
25-30 minuten
Ingrediënten
- 250 gram boter, zacht
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 75 gram suiker
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 260 gram havermoutvlokken
- 125 gram gehakte macademianoten
- 175 gram chocolade, in stukjes gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Klop in een kom de boter, basterdsuiker en suiker tot een glad, romig geheel.
- Klop de eieren er één voor één doorheen.
- Voeg het vanille-extract toe, het zelfrijzend bakmeel en het zout en meng dit lichtjes.
- Schep de havermoutvlokken, de chocolade en de macademianoten erdoor.
- Maak er kleine bolletjes van, die je platdrukt op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten knapperig.
Extra info
Dit recept is voor circa 35 koekjes.