Frisse aardappelsalade

Getty Images

Een heerlijke frisse aardappelsalade, die het prima doet op feestjes, bij een barbecue of tijdens een picknick.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 1,25 kg aardappelen
  • 1 bosje lente-ui 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel kerrie
  • 2 dl Griekse yoghurt 0% vet
  • 4 eetlepels yogonaise
  • 4 stengels bleekselderij
  • grof gemalen peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke partjes.
  • Kook de aardappelen beetgaar in 12 minuten en laat ze afkoelen.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosterdzaadjes tot ze gaan springen.
  • Voeg de lente-ui en kerrie toe en bak dit 2 minuten.
  • Doe het mengsel in een grote kom en roer er de yoghurt en mayonaise door.
  • Meng hier de aardappelen en de bleekselderij door.
  • Breng op smaak met wat grof gemalen peper.

Voedingswaarden

Energie 
362kcal
Auteur 
Bron 
  • Nederlandse Hartstichting