Getty Images
Een heerlijke frisse aardappelsalade, die het prima doet op feestjes, bij een barbecue of tijdens een picknick.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1,25 kg aardappelen
- 1 bosje lente-ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- 1 eetlepel kerrie
- 2 dl Griekse yoghurt 0% vet
- 4 eetlepels yogonaise
- 4 stengels bleekselderij
- grof gemalen peper
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke partjes.
- Kook de aardappelen beetgaar in 12 minuten en laat ze afkoelen.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen.
- Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosterdzaadjes tot ze gaan springen.
- Voeg de lente-ui en kerrie toe en bak dit 2 minuten.
- Doe het mengsel in een grote kom en roer er de yoghurt en mayonaise door.
- Meng hier de aardappelen en de bleekselderij door.
- Breng op smaak met wat grof gemalen peper.
Voedingswaarden
Energie
362kcal
Bron
- Nederlandse Hartstichting