Getty Images
Leuk om samen te maken en natuurlijk hartstikke lekker, deze glutenvrije kruidnootjes!
Aantal personen
12
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram glutenvrij meel
- 80 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel glutenvrije speculaas- of koekkruiden
- 100 gram margarine
- Margarine of olie
Bereiding
- Vermeng het meel met de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom.
- Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.
- Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
- Warm intussen de oven voor op 150° C. Bestrijk de bakplaat met wat margarine of olie.
- Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker. Leg de balletjes op de ingevette bakplaat en druk ze iets plat.
- Bak de kruidnoten in 10-15 minuten in de oven gaar.
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
1 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram