Getty Images
Dit verrassende recept komt uit het kookboek 'Simpel' van chef-kok en auteur Yotam Ottolenghi. Trek in pasta, maar dan net even anders? Dan moet je zeker deze zeewierspaghetti eens proberen. Deze spaghetti ziet eruit als rijstnoedels, maar heeft een pittige, hartige smaak. Ideaal als lichte lunch of voorgerecht en heerlijk met gebakken makreel of zalm, of gegrilde garnalen.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 50 g zeewierspaghetti
- 1 grote komkommer, over de lengte doormidden gesneden, zaadlijst eruit geschraapt en weggegooid, vruchtvlees in lange, smalle repen (250 g)
- 20 g wit of zwart sesamzaad, of een mix van beide, licht geroosterd
- 15 g koriander, blaadjes van de takjes geplukt
- ½ tl chilivlokken
- zout
- Tahindressing:
- 1 tl honing
- 1½ tl rijstazijn
- 1 el mirin
- 1 tl dijonmosterd
- 1½ tl sojasaus
- 1 el tahin
- 1 el arachideolie
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom, klop alles goed door elkaar en zet hem opzij.
- Doe de zeewierspaghetti in een middelgrote pan en overgiet hem met koud water. Breng het aan de kook, draai het vuur zo laag dat het zachtjes kookt en laat de spaghetti in 15 minuten beetgaar koken.
- Giet de spaghetti af, spoel hem onder de koude kraan, dep hem droog en zet opzij.
- Stort de spaghetti in een grote kom en voeg komkommer, sesamzaad, koriander, dressing en ½ theelepel zout toe.
- Meng alles goed en verdeel de salade over diepe borden (of in een grote schaal), bestrooi hem met chilivlokken en serveer hem meteen.
Dit recept komt uit het kookboek Simpel van chef-kok en auteur Yotam Ottolenghi. Hij heeft al meerdere populaire Engelstalige en Nederlandstalige kookboeken op zijn naam staan.