Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- 250 gram broccoli
- 100 gram peultjes
- 1 kleine groene paprika
- 2 bosuitjes
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-1½ eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 8 sprieten bieslook
- 4 blaadjes lavas (maggiplant)
- 8 blaadjes basilicum
- 50 gram pecannoten, ongezouten
Bereiding
- Doe de couscous in een kom.
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork los en laat afgedekt 10 minuten wellen.
- Maak de broccoli en de peultjes schoon. Halveer de peultjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
- Maak de paprika en de bosuitjes schoon. Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
- Was de rucola.
- Klop een dressing van de olie, citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Meng alles door de couscous en laat helemaal koud worden.
- Hak de noten grof en meng ze door de salade.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in. Gebruik de rest van de broccoli in een peulvruchtengerecht.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram