Getty Images
Een recept met kip om heerlijk van te smullen. Lekker met een wortelsalade erbij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- ½ rode peper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- 200 gram kippendijfilet
- 1 perssinaasappel
- 400 gram winterwortel
- 1 dunne prei
- 150 gram diepvries doperwtjes
- ½ eetlepel sesamzaad
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Wrijf het stukje peper zonder de pitjes fijn. Meng er de gember, het citroensap en de olie door.
- Snijd de kip in repen en schep het mengsel erdoor. Laat de kip afgedekt 10 minuten in de koelkast marineren.
- Pers de sinaasappel uit.
- Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
- Meng het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet de salade even weg.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Leg de prei in een stoommandje of zeef en schik de kip erop.
- Breng in een pan water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip met de prei 10 minuten.
- Voeg de doperwtjes toe en stoom het geheel in nog eens 5 minuten verder gaar.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het over de kip met groente. Geef de rijst en de wortelsalade erbij.
Ingrediënten over?
Peper:
Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen in de koelkast. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram