Tien voedingsklassiekers op een rij
Of je nu bezig bent met gezonde voeding, afvallen of bewust eten; over voeding zijn zat boeken geschreven. En zo'n boek is natuurlijk hartstikke leuk om te geven. Of te krijgen. Deze tien klassiekers bijvoorbeeld.
Puur en eerlijkTeun van de Keuken is bekend van onder andere het televisieprogramma de Keuringsdienst van Waarde. In dit boek dompelt hij zich onder in vragen over het ware "Puur en Eerlijke' leven. Als geen ander kan Teun zich verbazen over de manier waarop wij als moderne consumenten heerlijk worden misleid. |
|
70 groene smoothiesVolgens Marjolein van der Velde kun je met groene smoothies afvallen, je huid verbeteren en meer energie krijgen. In haar boek legt ze uit hoe je ze maakt, wanneer je ze drinkt en hoe je ze optimaliseert. Inclusief 70 recepten voor zuivelvrije fruitsmoothies met bladgroentes. |
|
PowerfoodHet praktische receptenboek van Rens Kroes is een hit. In Powerfood presenteert zij haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle, zodat je jezelf kunt verwennen met de juiste voeding. Zo houd je ook je nagels sterk, haar glanzend en huid stralend. |
|
De mooie voedselmachineGiulia Enders schreef een vrolijk, open en informatief boek over de spijsvertering. Ze laat zien hoe belangrijk een goede darmflora is: de darmen zijn de adviseurs van onze hersenen. De mooie voedselmachine is makkelijk te lezen en staat vol feiten, fabels, grapjes en wetenschappelijke inzichten. |
|
Eet jezelf, mooi, slank & gelukkigDit praktische lijfboek van Amber Albarda is nog steeds populair. Begrijpen wat je eet staat centraal. En zeker geen calorieën tellen. Het boek is een mix van gezond verstand en creatieve ideeën. Geschikt voor iedereen die zijn gezondheid belangrijk vindt, maar ook lekker wilt leven. |
|
Weg van de supermarktWeg van de supermarkt: er zijn steeds meer consumenten die dat willen. Bijna allemaal ontdekken ze dat dat nog niet meevalt. Want wáár haal je je eten dan vandaan? Culinair journalist Gerrit Jan Groothedde besloot de grootgrutter zes maanden te mijden en schreef een boek over zijn bevindingen. |
|
Het voedsellabyrintEr is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk. Ze geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten. |
|
Eet meer: lekker in je vel met PuurGezondHet is een leefstijlbijbel met zeventig recepten, veertien dagmenu's en een schat aan informatie. Diëtist Karine Hoenderdos is van mening dat je juist door meer te eten gezond, op gewicht en energiek blijft (of wordt). |
|
Eibertje kiestHoe maak je een gezonde keuze in de wirwar van producten in de supermarkt? Daarvoor moet je onleesbare en onbegrijpelijke etiketten uitpluizen. Eibertje van Halteren ontleedt de samenstelling, voedingswaarde en ingrediënten van 500 supermarktproducten. Zij helpt je kiezen. |
|
Het voedselzandloper kookboekVolgens de Voedselzandloper kun je het verouderingsproces vertragen met voeding. Maar hoe pas je je voedingspatroon goed aan en blijf je toch lekker eten? Met het Voedselzandloper Kookboek. Smullen gegarandeerd. |