Boekrecensie: Vegalicious kookboek!

cover
Vegalicious

Of je nu part-time vegetariër bent of helemaal nooit vlees eet: kookboek Vegalicious is een aanwinst voor iedere keuken. Met deze heerlijke vegetarische gerechten treed je in de voetsporen van Claudia Schiffer, Plato, Ghandi en Stella McCartney.

Vegalicious staat propvol overheerlijke, gezonde recepten voor die dagen zonder vlees. Snelle en makkelijke maaltijden, feestelijke gerechten, brunches, unieke ovengerechten, maaltijdsalades: je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in dit culinaire naslagwerk. Stap voor stap worden de recepten uitgelegd.

Alice Hart, de schrijfster van Vegalicious, wil ook verstokte vleeseters zover krijgen dat zij vlees wat vaker laten staan en hen tonen dat de keuken zonder vlees beslist niet smakeloos en saai is. Wat voorbereiding, een beetje vindingrijkheid en verse seizoensproducten zijn voldoende voor het maken van aantrekkelijke, voedzame gerechten die heerlijk smaken.

Culinaire tradities

Door zonder vlees te koken ontdek je een heel andere keuken, andere producten en nieuwe methoden om ze klaar te maken. De recepten in dit boek zijn geïnspireerd door culinaire tradities uit de hele wereld; van de heel kruidige specialiteiten uit Noord-Afrika tot aan de zacht geurende uit Vietnam.

Handige tips

Fijn aan dit boek zijn niet alleen de 141 feel-good vegetarische recepten, maar ook de vele handige tips. Denk aan voorbeeldmenu's met de dagelijks benodigde hoeveelheid eiwitten, tips voor de ideale keukenvoorraad van de vegetarische kok, seizoensgroente en -fruit overzichtelijk gerangschikt en achtergrondinformatie over vetten, vitamines en mineralen.

Eregalerij

Vegalicious is een echt lifestyle kookboek: heerlijke gerechten, sfeervolle fotografie, grappige illustraties (denk aan een eregalerij van beroemde vegetariërs) en een trendy vormgeving. Bladeren in het boek is al een plezier voor het oog!

Over de schrijfster

Alice Hart is chef, culinair redacteur en styliste. Ze heeft tal van kookboeken op haar naam staan. Alice haalt haar inspiratie vooral uit haar reizen over de hele wereld. Haar recepten kenmerken zich door hun rijkheid aan kleur en het gebruik van verse seizoensproducten.
 

Auteur