Lekkere recepten en praktische tips
Francesca van Berk, bekend van het succesvolle foodblog Francesca Kookt, is expert op het gebied van culinaire opvoeding. Haar nieuwste boek is Mag ik nog een hapje, een praktisch handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen.
Er zijn maar weinig kinderen die alles eten en sowieso van alles willen proberen. Iedere keer weer een hele uitdaging voor ouders. Je wilt geen strijd aan tafel, maar ze toch zoveel mogelijk laten proeven. Francesca noemt dit de culinaire opvoeding. Een aanpak die heeft gewerkt bij haar eigen zoontje, nu 5. Hij geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje.
Het motto van Francesca is 'Eten is genieten'. In haar boek legt ze heel goed uit hoe je dit kunt bereiken. En wel op zo'n manier dat het ook leuk blijft. Daarnaast vind je in het boek talloze lekkere recepten. Het is geen handleiding, maar fungeert meer als een inspiratiebron. Je kunt het precies zo invullen als je zelf wilt en dat bij jouw gezin past.
Het boek start met hoofdstukken over de smaakontwikkeling van een baby en wat mag mijn baby eten tot 1 jaar? Daarna vind je verschillende hoofdstukken die interessant zijn als je al wat oudere kinderen hebt: wat te serveren bij een feestje? Maar ook bijvoorbeeld hoe je aan de slag kunt met een eigen moestuintje.
Al van kleins af aan is Francesca van Berk dol op eten. Na een carrière van 15 jaar in de reclamewereld begon ze met de foodblog Francescakookt.nl. Inmiddels helpt ze hiermee menig ouder iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten waar het hele gezin van kan genieten.