Even nat maken en dan in de oven
Hou je pistolets, kaiserbroodjes of andere harde bolletjes over na de brunch? Grote kans dat ze de volgende dag hard zijn. Weggooien is zonde, maar gelukkig is er een truc waarmee je harde broodjes weer knapperig kunt maken.
De truc om afbakbroodjes weer zacht aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant te maken, werkt niet alleen bij harde broodjes als pistolets, kaiserbroodjes en Italiaanse bollen. Ook een (niet gesneden) stokbrood kun je weer lekker knapperig maken. Zo doe je dat!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de broodjes een beetje nat met wat water. Dit kun je het beste doen door je handen onder de kraan te houden, want je wil niet dat de broodjes te nat worden.
- Bak de broodjes voor vijf minuten in de oven.
Als het goed is, zijn de broodjes nu weer knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Weet je niet waarmee je de afbakbroodjes wil beleggen? We maakten een overzicht met slank beleg voor op brood.
Tip
Heb je een airfryer? Daar werkt deze truc ook mee! Het stappenplan is hetzelfde, alleen verwarm je dan de airfryer voor op 180°C.
- Gezondheid.be