Getty Images
Natuurlijk kun je mueslirepen gewoon in de winkel halen. Maar een gezonde variant maak je ook makkelijk zelf.
Bereidingsduur
45 minuten
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 100 gram walnoten, pompoenpitten, lijnzaad, pijnboompitjes, amandelen, of andere zaadjes en nootjes.
- 35 gram roomboter (je kunt hier ook kokosolie voor gebruiken)
- 25 gram rozijnen, goji of incabessen
- 25 gram granaatappelpitjes
- 50 gram zwarte moerbeien
- 2 rijpe bananen
Bereiding
Hak de nootjes fijn en meng dan alle ingrediënten in een kom. Kneed het mengsel goed door met je handen. Zet de oven op 180 graden Celsius. Vorm dan een lange reep die je tussen twee stukken bakpapier platdrukt. Daarna verwijder je het bovenste bakpapier, zodat het mengsel de kans krijgt bruin te worden. Na 20 minuten draai je de reep om en bak je de andere kant ook nog 15 minuten, zodat deze aan alle kanten goed bruin is. Laten afkoelen en daarna in mooie repen snijden.
Deze mueslirepen kun je in de koelkast ongeveer een week bewaren. Buiten de koelkast blijven ze een paar dagen goed. Je kunt ze ook invriezen.