'Maakt apparaten vuil- en bacterievrij '
Ken je nog Silly Putty? Dat gifgroene en fluorroze gelei in een potje, waar kinderen uren zoet mee waren? Nu mag je er als volwassene ook mee 'spelen'. De Cyber Clean is een drillerig goedje waarmee je elektrische apparaten vuil- en bacterievrij kan maken.
Heb je al eens goed naar je toetsenbord gekeken? Doe dat maar niet. Ondanks veelvuldig poetsen blijft er een enorme hoeveelheid vuil achter: haren, broodkruimels, resten van die plens koffie die per ongeluk over de rand ging...
Meer bacteriën dan toilet
Alles blijft in die stiekeme richels tussen de toetsen zitten. Er schijnen zelfs meer bacteriën op een toetsenbord te zitten, dan op een doorsnee toiletbril. Niks aan te doen. Behalve het hele apparaat uit elkaar schroeven of urenlang prutsen met een wattenstaafje en wat alcohol. Maar wie doet dat nou wekelijks?
Hier moet de Cyber Clean uitkomst bieden. Wanneer je dit taaie snot op een oppervlak duwt, vormt het zich naar alle kuiltjes en richels en verwijdert het vuil en bacteriën. Het komt dus ook onder de toetsen.
Dit slijmerige monster zit in een knalgeel zakje. Het is even friemelen om de flubber heelhuids uit de verpakking te krijgen. De schoonmaakgeuren komen je tegemoet. Het gele snot voelt wat vochtig en koud in je handen, maar het plakt niet. Hoe moet het dan vuil opnemen?
Schoonmaakwoede
'Niet wrijven, alleen duwen', zegt de tekst achterop. Na een ferme duw op het toetsenbord, kijken we nieuwsgierig onderop de Cyber Clean. Inderdaad, er hangt nogal wat stof aan. En dat ook de bacteriën er in hangen, dat geloven we maar al te graag.
De schoonmaker in ons moet de neiging onderdrukken om niet hard te gaan boenen, maar na een paar keer stempelen, krijgen we de smaak te pakken. Na het toetsenbord, nemen we ook de telefoons, rekenmachines en de fax onder handen. En daarna mag de Cyber Clean uitrusten in zijn hersluitbare verpakking, klaar voor een volgend gebruik.
Betere gezondheid?
Een prima schoonmaakproduct, maar brengt het je ook nog een betere gezondheid? Of er mensen werkelijk ziek worden van een vies toetsenbord valt nog te betwijfelen. Bovendien bestaat er nog steeds discussie over huisbacteriën.
Er wordt beweerd dat een te schoon huis jonge kinderen niet de kans zou geven om een sterk immuunsysteem op te bouwen. Daardoor krijgen ze op latere leeftijd sneller allergieën en eczeem. Maar tot daar duidelijkheid over ontstaat, kneden wij ons nieuwe schoonmaakspeeltje maar al te graag. Geen kruimel is meer veilig tussen onze toetsen.