Waterkerssalade met aardbeien, avocado en noten

Getty Images

Vegetarisch lunchgerecht voor 4 personen.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 150 gram aardbeien
  • 2 avocado’s
  • sap van ½ citroen
  • 150 gram waterkers, jonge spinazie of rucola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 75 gram pecannoten of walnoten

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon en snij ze in kwarten. 
  2. Maak de avocado’s schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel de avocado met één eetlepel citroensap.
  3. Verdeel de waterkers, spinazie of rucola over vier borden.
  4. Klop een dressing van de rest van het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper.
  5. Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan.
  6. Verdeel de avocado, aardbeien en pecannoten over de waterkers en sprenkel de dressing er over.
Auteur