Stamppot boerenkool met makreel

Getty Images
Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardappelen
  • 1,2 kilogram panklare boerenkool of 2 pakken
  • Diepvries boerenkool (samen ± 800 gram)
  • Circa 300 mililiter halfvolle melk
  • 4 augurken
  • 400 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook. Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
  3. Breng de melk aan de kook.
  4. Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
  5. Hak de augurkjes klein en meng ze er door.
  6. Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Voedingswaarden

Energie 
655kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
1080 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum