Getty Images
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 kilogram aardappelen
- 1,2 kilogram panklare boerenkool of 2 pakken
- Diepvries boerenkool (samen ± 800 gram)
- Circa 300 mililiter halfvolle melk
- 4 augurken
- 400 gram gestoomde makreel
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook. Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
- Hak de augurkjes klein en meng ze er door.
- Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.
Voedingswaarden
Energie
655kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1080 milligram
Bron
- Voedingscentrum