Getty Images
Snel en makkelijk.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15 minuten + 20 minuten kooktijd
Ingrediënten
- 2 groene paprika's
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 3 zoete aardappels, geschild en in stukken
- 2 eetlepels gele currypasta
- 1 blikje kokosmelk
- 4 kippendijen, in stukken
- 1 eetlepel olie
- zout
- zilvervliesrijst
- koriander
Bereiding
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gele currypasta en kip toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg de zoete aardappel en paprika toe en bak nog even mee.
- Blus af met het blikje kokosmelk en een half blikje water.
- Laat de curry zachtjes pruttelen, ongeveer 20 minuten.
- Serveer met zilvervliesrijst en koriander naar smaak.
Tip: Bewaar paprika’s op een koele plek, maar liever niet in de koelkast. Vruchtgroenten rijpen dan nog even door, bij een te lage temperatuur gebeurt dat niet. Wil je (stukken) paprika langer bewaren, stop de groente dan in de diepvries. Blancheer je paprika’s eventueel van tevoren een minuut in kokend water.