Getty Images
Dit verrassende avocadorecept komt uit het 'fooddeco'-boek Avocado van Colette Dike. In dit boek vind je meer dan veertig prachtig opgemaakte recepten: van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept: pita-pizza met avocado.
Aantal personen
± 6 grote of 8 kleine pitabroodjes
Ingrediënten
- 250 milliliter warm water
- 3,5 gram gedroogde gist (± 1 eetlepel)
- 350 gram bloem (+ 20 gram extra voor het kneden)
- 2 eetlepels olijfolie (+ extra)
- 2 theelepels zout
Bereiding
- Meng het warme water en de gist; laat het mengsel 5 minuten staan.
- Meng de bloem en de olijfolie en roer goed.
- Voeg het water-gistmengsel toe, roer goed door en kneed alles tot een soepel deeg.
- Voeg op het laatst het zout toe en kneed nog even.
- Houd de extra 20 gram bloem bij de hand en meng die er op het laatst doorheen - zo veel als nodig is om ervoor te zorgen dat het deeg niet plakkerig is.
- Maak de kom schoon.
- Vet hem in met olijfolie en leg de deegbal in de kom.
- Draai de bal even, zodat hij volledig bedekt is met olijfolie.
- Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur op een warme plek rusten, tot het in omvang verdubbeld is.
- Zet de oven op de hoogste stand en vorm van het deeg 8 balletjes.
- Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Leg de balletjes erop en druk ze plat tot het formaat van een pitabroodje.
- Bak de broodjes 5 à 10 minuten in de oven, totdat ze gaar zijn en beginnen te kleuren.
- Smeer je favoriete guacamole op de warme pitabroodjes, leg hierop een avocadoroos en bestrooi het geheel met cress, bijvoorbeeld rock chives of broccolicress.
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit het kookboek Avocado van auteur Colette Dike. Naast Avocado heeft zij ook het kookboek Zoete Aardappel geschreven. Daarnaast is ze eigenaar van haar bedrijf en blog Fooddeco.