Lekker als voor- of hoofdgerecht, maar ook prima mee te nemen als lunch.
Ingrediënten
- 3 rijpe avocado’s
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- Sap van 1 limoen
- ½ medium ui, fijngesnipperd
- ½ groene chilipeper, zaadjes eruit en fijngesneden
- 2 romatomaten, in blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel verse koriander
- Peper en zout
- 1 blik zwarte bonen, (300 gram) afgespoeld
- 4 eetlepels crème fraîche
- 4 kropjes mini Romaine sla
- 1 rode chilipeper
- 1 limoen
- Extra vierge olijfolie
- Extra koriandertakjes
- Pak tortilla´s (6 of 8 stuks)
Bereiding
Maak eerst de guacamole klaar. Haal met een lepel het vruchtvlees uit twee van de drie avocado’s. Prak het vruchtvlees fijn met een vork of een pureestamper. Meng dit met de komijn, cayennepeper, het limoensap, de halve ui en het groene chilipepertje. Voeg daarna de tomaat, het teentje knoflook en de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de blaadjes van de Romaine sla af en was ze. Snijd het rode pepertje in plakjes. Als je van pittig houdt, laat dan de zaadjes erin. Haal het vruchtvlees van de derde avocado uit de schil en snijd dit in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
Verwarm de tortilla’s even in een droge koekenpan, een halve minuut per kant. Ze moeten nog goed zacht zijn zodat je ze gemakkelijk kunt vouwen. Smeer op de tortilla een dikke laag guacamole en leg hierop wat blaadjes sla en plakjes avocado. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Voeg daarna een paar eetlepels zwarte bonen toe naar eigen smaak. Je kunt ze ook even verwarmen als je het lekkerder vindt de wrap warm te eten. Serveer met de plakjes rode peper, 1 eetlepel crème fraîche en wat koriandertakjes en een schijfje limoen.