Getty Images
Kaki fruit is volop in het seizoen en ze zijn heerlijk in deze snelle, makkelijke kakitaartjes. Binnen een handomdraai zet je ze op tafel. Een geweldige traktatie!
Aantal personen
8
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 4 rijpe kaki's
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 eetlepels cashewnotenpasta
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel kardemom
- 4 eetlepels Griekse yoghurt, amandel- of kokosyoghurt
- 2 eetlepels sojamelk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kaki's in plakjes. Meng de cashewnotenpasta, ahornsiroop en kardemom in een bakje.
- Snijd het bladerdeeg in 8 evengrote stukken. Besmeer het bladerdeeg met het cashewnotenpastamengsel en verdeel de plakjes kaki fruit erover. Vouw de buitenste randjes van het bladerdeeg, ongeveer een halve centimeter, dubbel.
- Besmeer de randjes van het bladerdeeg en de plakjes kaki fruit met de sojamelk.
- Bak de kakitaartjes in 20-25 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
- Serveer warm met op elk taartje een halve eetlepel amandel-, kokos- of Griekse yoghurt.
Tip
Heb je geen cashewnotenpasta? Je kunt ook een andere noten- of zadenpasta gebruiken, zoals pindakaas of amandelpasta.
Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.