Getty Images
Lekkere bladerdeegtaartjes met paprika en zoete aardappel.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
45 minuten
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 zoete aardappels, geschild
- 1 rode ui, in dunne plakjes
- 4 plakjes volkoren bladerdeeg
- zeezout en peper
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is.
- Snijd de paprika in reepjes en rooster de paprika tot er mooie grillstrepen op te zien zijn.
- Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes en grill op dezelfde manier.
- Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit en leg op een bakplaat.
- Verdeel de ui, zoete aardappel en paprika erover, bestrooi met wat peper en zout en de Parmezaanse kaas.
- Vouw de puntjes naar het midden. Bak ongeveer 20 minuten of tot goudbruin in de oven.
Tip: Ben je geen liefhebber van Parmezaanse kaas? Je kunt ook een pittige belegen of oude kaas gebruiken.