Bladerdeegtaartjes

Getty Images

Lekkere bladerdeegtaartjes met paprika en zoete aardappel.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
45 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 zoete aardappels, geschild
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 4 plakjes volkoren bladerdeeg
  • zeezout en peper
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is.
  • Snijd de paprika in reepjes en rooster de paprika tot er mooie grillstrepen op te zien zijn.
  • Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes en grill op dezelfde manier.
  • Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit en leg op een bakplaat.
  • Verdeel de ui, zoete aardappel en paprika erover, bestrooi met wat peper en zout en de Parmezaanse kaas.
  • Vouw de puntjes naar het midden. Bak ongeveer 20 minuten of tot goudbruin in de oven.

Tip: Ben je geen liefhebber van Parmezaanse kaas? Je kunt ook een pittige belegen of oude kaas gebruiken.

Auteur