Getty Images
Een dagje geen vlees? Probeer deze bijzondere bonenburger. Een fastfoodmaaltijd om je vingers bij af te likken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
20 minuten
Ingrediënten
- 1 blikje Borlottibonen 310gr, afgespoeld
- 1 teen geperste knoflook
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 2 theelepels Worcestersaus
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 1 eitje
- Snufje grof gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sesambolletjes
- 1 tomaat in dunne plakjes
- ½ rode ui in dunne halve ringen
- 2 plakjes Cheddar
- 4 blaadjes kropsla
Bereiding
Meng de Borlottibonen, knoflook, paneermeel, mosterd, Worcester, ketchup, bieslook en het eitje in een ruime kom. Breng op smaak met wat peper. Prak de bonen met een vork of met een stamper. Vorm twee burgers en bak ze 5 minuten per kant in een koekenpan met wat olijfolie. Leg de bonenburger met wat knapperige sla, ui, tomaat en Cheddar tussen een bolletje.