Getty Images
Voor in de kerstboom.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram glutenvrij meel of 100 gram boekweitmeel + 100 gram rijstemeel
- 150 gram margarine
- 100 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Margarine of olie
- Greinsuiker of kristalsuiker
- Uitsteekvormpjes
- Appelboor
Bereiding
- Doe het meel, de margarine, de kristalsuiker, de vanillesuiker en het zout in een kom.
- Snijd met twee messen de margarine in kleine stukjes.
- Kneed dit met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
- Warm intussen de oven voor op 150° C. Bestrijk de bakplaat dun met margarine of olie.
- Bestuif het werkblad met glutenvrij meel.
- Rol het deeg uit tot een platte lap van ongeveer 1 cm dik. Steek met het vormpje of een glas zoveel mogelijk kransjes uit het deeg. Maak in het midden van elk deegkransje een gaatje met een appelboor.
- Kneed het overgebleven deeg weer tot een bal, rol het uit en steek opnieuw vormpjes uit. Leg de kransjes op de bakplaat.
- Garneer de kransjes met wat greinsuiker.
- Bak ze in het midden van de oven in ± 15-20 minuten gaar en heel lichtbruin.
- Bestrijk de gebakken kerstkransjes eventueel met wat suikerglazuur voor een mooi en glanzend uiterlijk.
- Garneer de koekjes met greinsuiker direct na het bestrijken met suikerglazuur als het glazuur nog niet hard is.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
100 milligram