Getty Images
Lekker voor op brood
Ingrediënten
- 1,2 kilogram witte asperges, geschild
- 1 kilogram geleisuiker
- 1 citroen
- 1 vanillestokje, opengesneden
- 4 schone jam- of weckpotten
Bereiding
- Halveer de asperges in de lengte en snijd ze in stukjes van 1/2 cm.
- Meng in een hoge pan de asperges met de geleisuiker.
- Halveer de citroen en knijp de helften boven de pan uit.
- Schraap met de punt van een scherp mes de merg uit het vanillestokje. Roer de vanillemerg door de asperges.
- Breng de asperges aan de kook. Laat de jam goed borrelend 4 min. doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en schep de warme jam in 4 schone potten.
- Sluit de potten en laat ze omgekeerd 15 min. afkoelen.
- Keer de potten weer en laat ze helemaal afkoelen.
Tip: Lekker op toast met roomboter, bij paté en een Hollands kaasplateau met zuurdesemroggebrood.
Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.