Getty Images
Ben je op zoek naar originele recepten? Proef dan eens deze hartige muffins met zuurkool en cranberry's.
Aantal personen
15
Bereidingsduur
50 minuten
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 2 flinke theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel karwij
- 2 eieren
- 125 mililiter neutrale plantaardige olie
- 200 gram zure room
- 100 mililiter melk
- 150 gram zuurkool
- 1 kleine groene paprika
- 50 gram casselerrib
- 125 gram gedroogde cranbery's
- Peterselie en chilipoeder naar smaak
Bereiding
- Bloem, bakpoeder en de kruiden mengen. Eieren, olie, zure room en melk door elkaar roeren. Mengsel door de bloem en kruiden roeren.
- Zuurkool in keukenpapier uitpersen en fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden. Casselerrib in dobbelsteentjes snijden. Alle ingrediënten samen met de cranberry's door het deeg roeren
- Papieren bakvormpjes in een muffinblik zetten. Vul ze met het deeg. Verwarm de oven op 175 graden (gas: stand 2-3, hetelucht: 160 graden). Bak de muffins circa 25- 30 minuten en bestrooi ze daarna met peterselie en chilipoeder.
Voedingswaarden
Energie
237kcal
Bron
- Cranberry Marketing Committee