Glutenvrije pannenkoeken met appelcompote

Warm en winters ontbijten

pannenkoek
The Veggie Reporter

Wij houden van pannenkoeken voor ontbijt! Deze glutenvrije pannenkoeken met appelcompote zet je 's ochtends, 's middags of 's avonds supersnel op tafel.

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram boekweitmeel
  • 3 ½ eetlepels maizena
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 200 milliliter soja- of havermelk
  • ½ theelepel appelazijn
  • Vloeibare margarine
  • 2 appels
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 kaneelstokje

Bereiding

  1. Meng de plantaardige melk met de appelazijn en zet een paar minuten apart.
  2. Meng het boekweitmeel, de maizena en het bakpoeder in een grote kom. Voeg het melkmengsel toe en klop dit tot een glad beslag. Zet het mengsel een kwartier tot een half uur apart en roer het vervolgens nog een keer.
  3. Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes. Voeg deze met de ahornsiroop, het kaneelstokje en een klein scheutje water aan een steelpan. Laat zo’n 10 minuten stoven tot een compote.
  4. Verhit een scheutje vloeibare margarine in een pan. Schep wat beslag in de pan en laat dit uitlopen tot de bodem van de pan is bedekt. Keer de pannenkoek om wanneer de bovenkant droog is en bak de pannenkoek ook aan de andere kant lichtbruin. Herhaal met de rest van het beslag.
  5. Serveer de pannenkoeken met de appelcompote.

Dit recept is afkomstig van the Veggie Reporter.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 407 kcal
Eiwit: 12,2 gram
Koolhydraten: 57,9 gram
Vet: 12,7 gram
Verzadigd vet: 1,7 gram
Vezels: 5,4 gram
Zout: 0,1 gram

Auteur