Aardappel-aspergesalade

Ingrediënten

  • 1 kg nieuwe aardappelen, goed geschrapt
  • 600 gram witte asperges, geschild
  • 1 ei
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 175 mililiter zonnebloemolie
  • 3 eetlepels verse kruiden, bijv. bieslook, peterselie en tijm
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 zoetzure augurkjes, in piepkleine blokjes
  • 100 g botersla of kropsla (koelvers)
  • Staafmixer

Bereiding

  • Halveer de aardappelen. Kook ze in ruim water met zout in 12-15 min. gaar.
  • Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm.
  • Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
  • Doe het ei, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker.
  • Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij.
  • Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise.
  • Meng er de kruiden, de ui en de augurkjes door. Breng de kruidenmayonaise op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappelen en asperges af en spoel ze onder stromend water koud.
  • Schep in een schaal om met 4-5 el kruidenmayonaise.
  • Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over een schaal en schep er de aardappel-aspergesalade op.

Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.

Auteur