Ingrediënten
- 1 kg nieuwe aardappelen, goed geschrapt
- 600 gram witte asperges, geschild
- 1 ei
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel fijne mosterd
- 175 mililiter zonnebloemolie
- 3 eetlepels verse kruiden, bijv. bieslook, peterselie en tijm
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 zoetzure augurkjes, in piepkleine blokjes
- 100 g botersla of kropsla (koelvers)
- Staafmixer
Bereiding
- Halveer de aardappelen. Kook ze in ruim water met zout in 12-15 min. gaar.
- Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm.
- Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
- Doe het ei, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker.
- Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er de olie bij.
- Zet de staafmixer in de maatbeker en trek langzaam omhoog, tot een gladde, lobbige mayonaise.
- Meng er de kruiden, de ui en de augurkjes door. Breng de kruidenmayonaise op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappelen en asperges af en spoel ze onder stromend water koud.
- Schep in een schaal om met 4-5 el kruidenmayonaise.
- Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over een schaal en schep er de aardappel-aspergesalade op.
Dit is een recept van het Nederlands Aspergecentrum.