Getty Images
Venkel heeft de hoofdrol in deze quinoa-schotel met lentegroenten en reepjes varkensvlees
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 ui
- 150 gram quinoa
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel venkelzaad
- 150 gram varkensvleesreepjes
- peper, paprikapoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de venkel in smalle repen. Bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de ui klein.
- Was de quinoa in een zeef. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
- Fruit de ui en het venkelzaad in 1 eetlepel olie zacht. Roerbak de venkel een paar minuten mee.
- Voeg de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
- Bak de vleesreepjes in de andere lepel olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
- Knip het venkelgroen klein en strooi het over de groente.
- Geef de quinoa en het vlees er apart bij of meng het door elkaar.
Ingrediënten over?
Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram