Quinoa met lentegroenten en reepjes varkensvlees

quinoa
Getty Images

Venkel heeft de hoofdrol in deze quinoa-schotel met lentegroenten en reepjes varkensvlees

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 venkel 
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 150 gram quinoa
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de venkel in smalle repen. Bewaar het fijne venkelgroen. Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de ui klein.
  3. Was de quinoa in een zeef. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
  4. Fruit de ui en het venkelzaad in 1 eetlepel olie zacht. Roerbak de venkel een paar minuten mee.
  5. Voeg de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
  6. Bak de vleesreepjes in de andere lepel olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
  7. Knip het venkelgroen klein en strooi het over de groente.
  8. Geef de quinoa en het vlees er apart bij of meng het door elkaar.

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur