Getty Images
Een makkelijk recept met venkel, voor een lekkere anijssmaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne plakken.
- Was de tomaat en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel kort. Bak de tomaat even mee.
- Strooi er peper en paprikapoeder over.
- Schenk 100 ml water bij de venkel. Stoof de groente in 10 minuten gaar.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Strooi het klein geknipte venkelgroen over de groente en geef er een tartaartje en aardappelen bij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingcentrum