Oosterse bietjes

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram gekookte bietjes
  • 1 perssinaasappel
  • Mespunt gemberpoeder
  • 1 bolletje gember
  • Mespunt chilipeper

Bereiding

  1. Stroop het vel van de bietjes en rasp de bieten grof.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Verwarm het sinaasappelsap met het gemberpoeder.
  4. Voeg de bietjes toe en warm ze hierin op. Snijd het bolletjesgember fijn.
  5. Maak de groente op smaak met de gember en wat chilipoeder.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes kalkoenfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
150 gram kalkoenfiletreepjes
2 eetlepels vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
385kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
510 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum