Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 eetlepel ketjap of sojasaus met minder zout
- ½ eetlepel citroensap
- 150 gram tofu
- 500 gram aardappelen
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 2 eetlepels olie
- 500 gram geschaafde witte kool
- ½ eetlepel kerrie
- 100 ml groentebouillon met minder zout
Bereiding
- Was de peper, houd een halve peper apart. Wrijf de rest van de peper heel fijn. Meng er de ketjap en het citroensap door.
- Snijd de tofu in blokjes. Schep het pepermengsel er door en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de rest van de peper in reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie hierin in enkele minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Meng het koolmengsel er door. Maak de stamppot smeuïg met een scheutje bouillon.
- Bak de blokjes tofu in de rest van de olie snel bruin. Geef de gebakken tofu bij de stamppot.
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum