Oosters stamppotje met gemarineerde tofu

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel ketjap of sojasaus met minder zout
  • ½ eetlepel citroensap
  • 150 gram tofu
  • 500 gram aardappelen
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram geschaafde witte kool
  • ½ eetlepel kerrie
  • 100 ml groentebouillon met minder zout

Bereiding

  1. Was de peper, houd een halve peper apart. Wrijf de rest van de peper heel fijn. Meng er de ketjap en het citroensap door.
  2. Snijd de tofu in blokjes. Schep het pepermengsel er door en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  4. Schil het stukje gember en rasp het.
  5. Snijd de rest van de peper in reepjes.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie hierin in enkele minuten gaar.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  8. Meng het koolmengsel er door. Maak de stamppot smeuïg met een scheutje bouillon.
  9. Bak de blokjes tofu in de rest van de olie snel bruin. Geef de gebakken tofu bij de stamppot.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum