Een fijn gerecht om de avond van tevoren vast te maken, zodat je het wanneer je het wilt eten alleen nog even in de oven hoeft te schuiven.
Ingrediënten
- 1 pot bonenmix Mexicaans (370 milliliter)
- 1 pot Mexicaanse bonenschotel (720 milliliter)
- 2 lente-uitjes
- 150 gram (gele) rijst
- 2 tomaten
- 400 gram kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 grote bloemtortilla’s (22cm Ø)
- 125 gram geraspte kaas
- 125 milliliter zure room
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °Celsius. Maak de lente-uitjes schoon en snijd het witte en groene deel hiervan in dunne ringen.
Laat de bonenmix in een zeef uitlekken. Kook de rijst en doe de laatste 5 minuten de bonenmix erbij. Snijd ondertussen de tomaten in plakken en snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet circa 5 minuten goudbruin. Verwarm de bonenschotel circa 5 minuten met de kip mee.
Giet de rijst en de bonen af en schep de lente ui-erdoor. Leg de tortilla in een ovenschaal en verdeel hierover de helft van het rijst engsel en 25 gram kaas. Bedek het rijstmengsel met een tortilla en verdeel hierover de helft van de schotel. Leg daarop een tortilla, het overige rijstmengsel, 25 gram kaas, een tortilla, de overige bonenmix en eindig met een tortilla.
Verdeel de plakken tomaat en 75 g kaas over de laatste tortilla. Bak de taart circa 7 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd hem in acht punten en serveer de zure room apart.